Doç Dr Arzucan Özgür ERC 2022 CoG desteği kazanmıştır! Proje: LifeLU: Understanding the Language of Life: Identifying and Characterizing the Language Units in Protein Sequences

Assoc Prof Arzucan Özgür

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden  Doç. Dr. Arzucan Özgür ERC-2022-CoG  (European Research Council Consolidator Grant)  çağrısı kapsamında yaptığı proje başvurusunda 2 Milyon Avro bütçe ile desteklenmeye hak kazanmıştır.

LifeLU: Understanding the Language of Life: Identifying and Characterizing the Language Units in Protein Sequences projenin amacı insan dillerindeki kelimelere benzer şekilde, proteinlerin en küçük anlamlı birimlerini ve bu birimlerin anlamlarını (işlevlerini) tespit etmek için yenilikçi yöntemler geliştirmeyi ve yaşamın dilini daha iyi anlayabilmek için bir temel oluşturmaktır.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.