Öğrencilerimiz uluslararası programlama yarışması ACM'den dereceyle döndü

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan 3 takım 19-21 Ekim tarihlerinde düzenlenen The ACM SouthEastern European Region Contest (SEERC) programlama yarışmasına katıldı. Takımlardan biri yarışmanın yerel etabında üçüncü, genelde ise sekizincilik derecesi elde etti.

Yarışma eş zamanlı olarak Romanya Bükreş’te yer alan Politehnica University ve Ukrayna’da bulunan Vinnytsia National Technical University’de gerçekleştirildi.

ICPC (International Collegiate Programming Contest) şemsiyesi altında bölgesel bir yarışma olarak düzenlenen ACM SEERC; gerçek hayat problemlerinin kısıtlı zaman baskısı altında, algoritmalar geliştirilerek çözülmesi üzerine kurgulanıyor. Organizasyonda bu sene Bulgaristan, Kıbrıs, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Ukrayna, Sırbistan ve Türkiye’den 47 üniversite 89 takım ile yarıştı. Yarışmada takımlara 5 saatte çözmek üzere 11 soru soruldu.

Bu yıl en fazla sayıda problem çözen altı takım, bunlardan altı tanesini çözebildiler. Yarışmada daha çok problem çözmeyi başaran takımlar üst sıralara geliyor. Problemlerin çözülme süreleri ve yanlış deneme sayılarını hesaba katan bir puanlama sistemi ile de aynı sayıda problemi çözen takımlar sıralanıyor.

Üç farklı takımda yarışan Boğaziçili öğrenciler şu isimlerden oluştu;

  • Beş soru çözerek Ukrayna üçüncüsü ve yarışma genelinde sekizinci olan Jiggly Jelly takımından Murat Ekici, Kayacan Vesek ve Yasin Kaya.

  • Dört soru çözerek genel yarışma 26.sı olan Pistachio Crumble takımından Semih Basrık, Yunus İnci ve Harun Çelik.

  • Üç soru çözerek genel yarışma 30.su olan CodeMeisters takımından Muhammed Fatih Balın, Muhammed Emin Ayar ve Abdullah Enes Öncü.

Bize Ulaşın

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

  • Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461
 

Bizi takip edin

Sosyal Medya hesaplarımızı izleyerek bölümdeki gelişmeleri takip edebilirsiniz