Bina ve İmkanlar

Bilgisayar Mühendisliği bölümü, tamamı 2006 sonunda tamamen yenilenmiş 8 katlı bir binada akademik faaliyetlerini yürütmektedir.
Tüm sınıflarında bilgisayar ve projektör desteği vardır. Üç sınıfında, toplam 220 öğrenci bilgisayarı masaların içinde yansımasız camların altındadır.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Türkiye'deki öğrenci başına düşen en kuvvetli bilgisayar laboratuvarlarına sahiptir:

• Giriş Programlama Laboratuvarı/Sınıfı: 220 adet Intel Atom işlemcili ve TFT ekranlı bilgisayar (2006'da kuruldu).
  • Donanım Laboratuvarı: 33 adet 3.50 GHz, Intel i7 işlemcili bilgisayar, sayısal sistemler, FPGAler, çeşitli sayı ve tipte mikroişlemciler (Yakın dönemde yenilendi).
  • Araştırma laboratuvarları ile beraber bölümümüzde sürekli güncellenen, yaklaşık 400 bilgisayar bulunuyor.
Bölüm giriş katında geniş bir oda, dinlenme ve çalışma salonu amaçlı olarak öğrencilere ayrılmıştır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

• Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461