Prof. Dr. Pınar Yolum'a Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi Ödülü

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Yolum, Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola çıkan Microsoft Türkiye’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasında ‘’Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi Ödülü’ne layık görüldü.

Pınar Yolum, sosyal girişimcilik alanında başarılı bir çıkış yapan, evlere servis anne yemeği Mamame’nin ortaklarından biri olarak bu girişimin teknolojik altyapısına imza attı. Yolum aynı zamanda akademik dünya ve bilime dair haber ve yazıların yer aldığı Bolbilim.com sitesinin kuruculuğunu ve yazarlığını üstleniyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) yanı sıra bu yıl Aydın Doğan Vakfı tarafından da desteklenen yarışmada girişimci kadınlar  ‘’Geleceğin Teknoloji Yıldızı Adayı, Genç Teknoloji Yıldızı, Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider, Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi, Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi, Yılın Başarılı Kadın CIO’su, Engelleri Aşan Kadın, Yılın Bilim Kadını ve bu yıl Bulut Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider kategorilerinde yarıştı.

Ödüller, 12 Haziran 2017 tarihinde Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleşecek olan tören ile sahiplerini buldu. Yarışmada ‘’Yılın en başarılı CIO'su’’ Figen Demirhan, ‘’Geleceğin Teknoloji Yıldızı " Deniz Gülbaharlı. ‘’Genç Teknoloji Yıldızı" İlayda Demircioğlu, ‘’Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi" Elif Koç, ‘’Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi" Müjde Esin, ‘’Engelleri Aşan Kadın Lider" Serpil Gümüş, ‘’Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider" Aytül Erçil, ‘’Bulut Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lideri" Özlem Kalender olurken ‘’Jüri Özel Ödülü" Teknolojik Anneler’e verildi.

Bize Ulaşın

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

  • Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461
 

Bizi takip edin

Sosyal Medya hesaplarımızı izleyerek bölümdeki gelişmeleri takip edebilirsiniz